Вход | Регистрация

Габровци, мечето ви чака благодетели!

Първите 1200 лева за възстановяване на градинката около него вече са събрани

Вече са събрани 1 200 лева в полза на градинката с мечето в Габрово.

Първите дарители са местна фирма, която даде 1000 лева, зам.-областният управител на Габрово Ценка Йонкова – 100 лева и експертът от администрацията на Общината Иван Тотев – 100 лева.

Техният жест е към кампанията "Място в сърцето” на фондация "Работилница за граждански инициативи.  

Габрово бе един от дванадесетте града, които участват в кампанията със свои обекти. В нея градинката с мечето спечели сърцата на габровци в надпреварата с други знакови места.

Затова от днес до края на юли ще тече набирането на средства за ремонт на фонтана и езерото в градинката, както и за изработването на нови скулпторни фигури.

За възстановяване на фонтана са необходими 10 000 лева. Още 6 000 ще струва художественото осветление и озвучаване. 10 000 лева са нужни за хидроизолация на езерото с лилиите, а за нови скулпторни фигури средствата са съответно 10 000 за изработване на калъп и по две хиляди за направата на всяка една фигура.

Община Габрово в партньорство с Областна управа, Обществен дарителски фонд, Регионална библиотека "Априлов-Палаузов”, народно читалище "Априлов-Палаузов 1861”, Издателство "ЕКС ПРЕС” и местен новинарски портал за Габрово и региона ще организират поредица от събития с цел набиране на средства за кампанията. 

1293336

1293337



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар