Вход | Регистрация

Канят на форум за слънчевата педагогика

Презентатори за всяка област ще разкажат за своя практически опит, резултати и перспективи по различни образователни модели

Канят на форум за слънчевата педагогика
Снимка: mobg.org

Слънчева педагогика, демократично образование, образование на деца с проблеми в обучението, домашно образование!

Това са само малка част от различни образователни модели, които специалисти ще представят на Форум за алтернативно образование на 21 и 22 септември в Габрово.  Той се организира от сдружение "Мечти и отбори България”.

На срещата ще бъдат представени и Валдорфска педагогика, системата "Монтесори”, преживелищно обучение, проект "Светлина” и други алтернативни форми. "Национална мрежа на родителите” ще представи идеите за плурализъм в българското образование и промяна на сегашния образователен модел.

Презентаторите за всяка област ще разкажат за своя практически опит, резултати и перспективи. Участниците ще имат възможност да работят в малки групи по интереси според предпочитания образователен модел, да се запознаят с презентаторите, да почерпят ценен опит и да споделят мнение.

Основните цели на форума са среща на хора, които са ангажирани или само се интересуват от алтернативно образование, взаимопомощ и популяризиране на различните форми на алтернативно образование сред повече хора.

Алтернативното образование е невъзможно без формалното, но формалното може много да се обогати от него.

Организаторите насърчават във форума да се включат всички, без значение дали практикуват алтернативна форма на образование или никога не са чували за него. И в двата случая ще бъде полезно и интересно. Особено важно е да присъстват повече учители, родители и ученици, за да се чуят различни гледни точки.

За повече информация и заявка за участие: http://forum.mobg.org. Цветелина Терзиева – Координатор - тел: 0878 529 968.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар