Вход | Регистрация

18 хил. лева за децата със СОП

Габровци и дарители показаха щедрост в подкрепата си за децата в нужда

18 хил. лева за децата със СОП
Снимка: Булфото

Почти 18 000 лева събраха габровци и дарители по време на коледните благотворителни инициативи, организирани в подкрепа на децата със специални образователни потребности. Средствата ще бъдат изразходени за водна рехабилитация на децата. и за закупуването на специализиран стол за деца с церебрална парализа.

Най-голямата сума беше събрана в рамките на "Дарителския кръг", организиран от Обществения дарителски фонд.

Съветници от ГЕРБ в Габрово дариха в полза на децата 2000 лв. "Работилница за граждански инициативи" удвои общата сума от всички дарения и тя достигна 17 000 лв. Останалите средства са събрани от коледния благотворителен концерт в подкрепа на децата със специални образователни потребности "От деца за деца", организиран от Сдружение "Равен старт" с подкрепата на ПП ГЕРБ и Ресурсен център, и от съпътстващия го коледен базар.

В концерта тази година се включиха деца от ОДЗ "Дъга", ЦДГ "Мики Маус", ЦДГ "Явор", ТШ "Лиана", ДФА "Габровче", индивидуални изпълнители и Dani Magix-Quick Hands Project. Освен, че участваха за поредна година благотворително в концерта, децата от ДФА "Габровче" бяха събрали 150 лв., които дариха за своите нуждаещи се връстници.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар