Вход | Регистрация

Бедственото положение е отменено

Бедственото положение в Габрово и общината е отменено. Това сочи заповед на кмета Таня Христова. Решението й влиза в сила от 20.00 часа на днешния ден.

Към настоящият момент всички аварии по мрежата за ниско напрежение са отстранени. Все още има сигнали за проблеми с електрозахранването на отделни абонати, по които се работи.

Днес пет общински комисии за оценка на щетите от бедствието обходиха селата Борики, Балани, Богданчовци, Костадини, Фърговци, Генчевци. Две от комисиите бяха насочени по приоритет в централната градска част.

Петте комисии имаха задача да посетят 50 частни адреса, за които са подадени заявления за нанесени щети от ураганният вятър миналата седмица. Общият броя заявленията за възстановителна помощ, подадени до момента в Приемната за граждани в общинска администрация са 100. Приемът на заявление продължава и в момента.

Създадена е Информационна система за регистрация на критични събития на територията на Община Габрово, причинени от аварии и природни бедствия, в която ще се съхранява информация за щетата с точно местоположение и кратко описание. Новата Информационна система на Община Габрово може да намерите на адрес: http://gis.gabrovo.bg/apps/even



Източник: Община Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар