Вход | Регистрация

Габровка помага на наши деца от Германия

Мария Ветих от години изпраща дарения за социални и здравни заведения

Габровка помага на наши деца от Германия
Снимка: Булфото

За трета поредна година габровката Мария Ветих, която живее в Германия, подпомага за коледните празници деца в неравностойно положение. Тази година нейните подаръци ще зарадват 91 деца от Габрово и Трявна, настанени в приемни семейства, при близкии роднини или с родители в тежко икономическо положение.

Mария Ветих е представител на Дружество за подпомагане на България във Франкфурт на Майн. Тя е изпратила 91 пакета коледни подаръци за деца, пет кашона с играчки и пъзели, 1 кашон бонбони, 1 чувал детско-юношески обувки и 1 пакет с плюшени играчки.

Жената от години помага на Габрово, като изпраща дарения за лечебни и социални заведения. В събирането и предоставянето на помощта участват различни благотворителни организации в Германия. Въпреки желанието си да помага, Мария среща проблем при транспортирането на даренията до страната ни.

Затова дарителката се обръща с апел към транспортни фирми, особено към тези ползващи магистрала А3 и преминаващи през Франкфурт. Молбата е, ако при връщането си в България превозните средства разполагат с място, да вземат част от подготвените дарения за града.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 





rtv-gabrovo.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар