Вход | Регистрация

Проведе се заседание на Областния щаб за защита при бедствия

Проведе се заседание на Областния щаб за защита при бедствия

Подготовката на институциите във врачанска област за предстоящите обилни снеговалежи, силни ветрове и очаквани ниски температури, бе обсъдена на заседание на Областния щаб за защита при бедствия. Срещата бе свикана по инициатива на областния управител Малина Николова.

Доклади за готовността на службите, свързани със защита на населението, направиха ръководителите и представители на Областно пътно управление, Пожарна безопасност и защита на населението, Център за спешна медицинска помощ, Военно формирование – Враца, Пътна полиция и Областна дирекция на МВР.

Уточнени бяха участъците с повишена опасност от снегонавявания и заледявания: м."Мара Врачанка", пътят  преди влизане в с.Алтимир и между с.Алтимир и с.Липница, пистата преди Бяла Слатина, както и местата за спиране на тежкотоварни автомобили: при бензиностанция "Ромпетрол", при железния мост на Е 79, при "Орбита", на пистата преди Бяла Слатина и при с.Войводово.

Фирмата за поддържане на Републиканската пътна мрежа в област Враца разполага със 120 машини за почистване и достатъчни количества луга и инертен материал. Осигурени са денонощни дежурства от служители на ОПУ - Враца.

Личният състав на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е в готовност и техниката е обслужена и заредена с възможност за своевременни действия.

Пътна полиция е осигурила денонощно дежурство на 22 служители на местата за временно спиране на движението.

Военното формирование е описало и представи на Щаба наличната техника.

ЦСМП – Враца е осъществил подготовката на линейките, медицинската апаратура и медикаментите. В Бяла Слатина, Оряхово и Мездра са осигурени допълнителни линейки.

Областният щаб актуализира данните за връзка между службите и Областна администрация – Враца и обобщи, че са предприети необходимите превантивни мерки за преодоляване на кризисна ситуация.

 

Участниците в заседанието призоваха гражданите да избягват пътуването през следващите три дни, освен ако то не е крайно наложително. Телефон за подаване на сигнал, в случай на необходимост е  112.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар