Вход | Регистрация

Тунелът под Шипка изцяло с европари

Тунелът под Шипка изцяло с европари

Станалият митичен тунел под Шипка ще бъде построен изцяло с европари и няма да се отрази на българските данъкоплатци, заяви днес премиерът на страната Бойко Борисов.

 

Няма да е същата съдбата на тунела през Хаинбоаз обаче, сподели министър-председателят, който днес бе на посещение в Габрово.

 

"Тунелът под Шипка се финансира по европейски програми и няма да се отрази икономически на страната. Колкото повече пътища имаме, толкова повече трафик ще имаме, и толкова повече пари остават за България", категоричен бе Борисов.

 

В рамките на визитата на премиера официално откриха нов цех за производство на касови апарати и електронни устройства. В него ще бъдат разкрити общо 120 работни места. Инвестицията в базата възлиза на 3 млн. лева. 

 

Борисов откри и реконструираната крайречна улица "Аврам Гачев", която е обновена по проект, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013. Общата стойност на договора възлиза на 3 954 375,61 лв., от които 217 570,80 лв. са средства на Община Габрово.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар