Вход | Регистрация

Осъдиха 70-годишен, скрил тютюн за близо 10 000 лв.

Осъдиха 70-годишен, скрил тютюн за близо 10 000 лв.

Вчера, 5 януари, севлиевския Районен съд приключи делото срещу 70-годишен местен жител, който се призна за виновен в престъпление по Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Тази информация публикува вестник "100 вести" днес. Изданието посочва, че подсъдимият, с инициали В. С. К., получи единадесет месеца лишаване от свобода – условно , с три години изпитателен срок.

Освен това бе наказан и с пробационна мярка - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година, с периодичност на явяването и подписването пред пробационния служител два пъти седмично. Това означава, че няма да може да напуска сегашният си адрес без знанието на прокурор или на друг представител на властта.

Решението е окончателно, без право на протест или обжалване. Присъдата влезе в сила още вчера, веднага след като Районният съд в Севлиево одобри споразумението, които подсъдимият сключи с прокуратурата. Пред съда 70-годишният подсъдим заяви "виновен съм", че "при форма на вина пряк умисъл, на 8 септември м. г. в с. Буря, община Севлиево, в помещение в селско стопанския двор, държал акцизни стоки: четири броя полиетиленови чували и една чанта, съдържащи тютюн за пушене с общо тегло 38,377 кг., без български акцизен бандерол.

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар