Вход | Регистрация

Осъдиха мъж, теглил пари от чужда дебитна карта

Осъдиха мъж, теглил пари от чужда дебитна карта

След внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Габрово, 42-годишен мъж е осъден на  две години и осем месеца лишаване от свобода при строг режим за ползване на чужда дебитна карта. Наложено му е и наказание глоба в размер на 500 лв.

Съдът е разгледал делото по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се е признал за виновен и е приел за верни фактите изложени в обвинителния акт.

Георги С. е осъден за това, че за времето от 30 септември до 7 октомври миналата година на различни АТМ-устройства, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра, като осъществил транзакции общо в размер на 484,40 лв. 

През септември 2016 г. обвиняемият се срещнал с пострадалата в пункт за вторични суровини. Жената искала да предаде стари пружини за отпадък и търсела човек да ги изнесе. Георги С. се съгласил и взел стари отпадъчни железа. Жената имала и други ненужни вещи, които й пречели, затова  след няколко дни отново се срещнали в дома й, за да изнесе и другите непотребни вещи.

Няколко дни по-късно, в района на Кооперативен пазар-Габрово, обвиняемият бил заедно с непълнолетното си дете и случайно срещнал възрастната жена. Предложил помощта си, като отнесе пазарската  й чанта до дома й. Жената ги поканила  и докато ги почерпила, детето взело дебитната карта и ПИН-кода. 

След като напуснали жилищната сграда, детето показало на обвиняемия плика. Последният видял дебитната карта и ПИН-кода, проверил наличността на най-близкото АТМ-устройство и  установил, че по сметката няма наличност. Няколко дни по-късно, отново в картата нямало пари. На 07.10.2016 г. по сметката на жената постъпила пенсията на жената - 487 лв. Обвиняемият веднага изтеглил 400 лв, а малко по-късно отишъл в супермаркет напазарувал хранителни продукти, като платил сметката в размер на 84,40 лв. с дебитната карта на пострадалата. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново. 
източник: dariknews.bg


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар