Вход | Регистрация

Петокласник от Габрово с първо място във фотоконкурс на МОН

Андрей Бачийски победи в своята възрастова група със снимка на връх Шипка
Петокласник от Габрово с първо място във фотоконкурс на МОН Епицентър.бг

Петокласникът Андрей Бачийски от Габрово зае първото място в категория „История“ на фотоконкурса „Аз снимам моята България“. Конкурсът се организира от Института за стратегии и анализи и Министерство на образованието и науката.

Победителите в него бяха наградени вчера на специална церемония в Народното събрание от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

Андрей Бачийски е ученик в габровското ОУ „Христо Ботев“. Неговата снимка на връх Шипка от тържествата за 3 март тази година събра най-голяма подкрепа във възрастовата група от 5 до 8 клас.

Със съдействието на евродепутата Момчил Неков, Андрей и още петима финалисти от страната ще получат  възможността да посетят Европейския парламент в белгийската столица Брюксел на 23 и 24 май. В сградата на Обединена Европа ще бъде подредена изложба с 30-те най-хубави снимки от конкурса.

Целта на кампанията бе учениците да представят родината в снимки такава, каквато я виждат около себе си – красива, тъжна, горда, героична, и да изразят отношението си към природата, ежедневието, традициите и празниците й.

Участниците бяха разделени в две възрастови групи – от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас, състезаващи се в категориите: природа, празници, история.

1 763 снимки, изпратени от 835 български деца от цялата страна и от чужбина се включиха в конкурса. Най-добрите 30 снимки са подредена в изложба в Народното събрание.

5e6a3087-3b5a-ab79-7485-d4784bd4cb7d

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар