Вход | Регистрация

Социалистите отказали участие в управленска коалиция с ГЕРБ

Социалистите отказали участие в управленска коалиция с ГЕРБ

Сериозен натиск е бил оказан на социалистическата партия, за да влезе в коалиция с ГЕРБ в управлението на страната.

Това стана ясно от изявление на Кирил Добрев, депутат от Габрово и член на ръководството на БСП. Добрев потвърди, че става въпрос за опити на външни фактори да окажат влияние за вземане на решение за голяма коалиция, която да гарантира стабилност. Народният представител е категоричен, че такава стъпка би била предателство към избирателите, заложили на БСП, тъй като цялата кампания преди вота е била изградена на тезата, че ново управление на Борисов е вредно за страната.

Кирил Добрев коментира, че социалистите са отхвърлили предложенията, идващи от страна на спечелилата изборите партия ГЕРБ за формиране на голяма управленска коалиция. Сериозният административен натиск и корпоративният вот са два от факторите, изиграли роля при формиране на резултатите от последните парламентарни избори. Кирил Добрев отчете, че БСП губи от възстановяване на двуполюсния модел. Депутатът смята за грешка темата за промяната на плоския данък, която социалистите са коментирали по време на кампанията. Габровският депутат заяви, че в България 1 млн. хора са със свободни професии и те се притесняват всеки път, когато се заговори за промяна на данъчната система. "Хората гласуваха за промяна, но ще получат същото”, каза Добрев и разкритикува договорения размер на пенсиите между ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Депутатът припомни, че сега най-ниската пенсия е 184 лева, а бъдещите управляващи смятат да я направят 200 лева. БСП: ГЕРБ и Патриотите направиха компромиси и грозни пазарлъци в името на властта "БСП имаше бърза и адекватна реакция”, каза Кирил Добрев по повод отстраняването на Георги Гергов от ръководството на партията. Бизнесменът Сашо Дончев с неговия поглед за срещата със Сотир Цацаров Митове и легенди нарече Добрев твърденията, които омаловажават ролята на БСП за спечелване на президентските избори от ген. Радев. "Внушаваше се, че гласовете получени от ген. Радев на първо тур от президентските избори не са били гласовете на БСП.

На парламентарния вот коалицията на социалистите получи по-голяма подкрепа, отколкото Радев на първия тур. Заслугата Радев да стане президент е на БСП”. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар