Вход | Регистрация

Гласовитият отбор на "Сребърна Янтра" с голям успех в Румъния

Пловдивчанката Антония Маркова грабна Гран при на конкурса "Шампионска лига" в Румъния. Очакваме я във В. Търново като водеща
Гласовитият отбор на "Сребърна Янтра" с голям успех в Румъния личен архив

Гласовитата Антония Маркова (29 г.) спечели Гран при на шестия Международен конкурс „Champions league”, провел се в черноморския курорт Ефорие Норд до Констанца, Румъния, под организацията на румънската поп и денс звезда Михай Трайстариу.

Престижната награда се присъжда за уникалност на гласа, а като част към нея победителката ще получи песен, написана специално за нея от композитора Каталин Даскалу. Към песента ще бъде изработен и видеоклип от „CB MEDIA“ на Клаудиу Булете – Букурещ на стойност 5000 евро.

Към колекцията си от награди от Констанца талантливата пловдивчанка, лауреат и член на великотърновския конкурс „Сребърна Янтра, добави и отличие в група “Senior”, специалния приз “Filling” и наградата „Мис Фестивал“.

Антония е солист на Ансамбъла на въоръжените сили на РБ, лауреат на МК „Сребърна Янтра“ в предишни издания и член на тима на великотърновския конкурс. Само през тази година с нея спечелихме Гран при в Малта, Молдова и на 2 конкурса в Румъния. Изключително красив и силен глас, който винаги впечатлява!“, сподели Румяна Начева, селекционер и член на международното жури на „Шампионска лига“, директор на конкурса „Сребърна Янтра“.

В групата на младите таланти до 15 години на румънския конкурс България беше представена от Антон Гаров (8 год.) и Цвета Миленкова (12 год) от Бургас, които се класираха на 2-ро и 3-то място. Антон спечели и специалната награда за оргинално шоу и артистичност, а Цвета – песен от хитовия композитор Клаудиу Булуте.

Главният организатор на конкурса „Шампионска лига“ Михай Трайстариу ще бъде част от международното жури на тазгодишното издание на великотърновския песенен конкурс „Сребърна Янтра“ /25-27 септември/, който се провежда в старата столица. Известният певец има продадени повече от 1 500 000 диска, обявяван е в 6 поредни години за „Най-добрия глас на Румъния“, а заради уникалния си глас е наричан „мъжкия вариант на Марая Кери“.

На търновска сцена Михай Трайстариу ще избере уникални гласове за 7-то издание на „Шампионска лига“ през 2016 г. И ще изпее своя хит „Торнеро“ – песента, донесла 4-то място на Румъния на „Евровизия“-2006.

Антония Маркова пък ще бъде една от водещите на „Сребърна Янтра“.

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар