Вход | Регистрация

Горанов: Касовите бележки от бензиностанциите ще показват акциз и ДДС

Горанов: Касовите бележки от бензиностанциите ще показват акциз и ДДС

Ще предложим в най-кратки срокове всяка касова бележка на бензиностанция да съдържа търговската надценка и елементите на цената, които влизат в кайната цена на горивото. Това обяви в предаването "Лице в лице” по bTV министърът на финансите Владислав Горанов.

"Имах среща с премиера Борисов и смятам да предложа изменения в наредбата за регламентиране на плащанията и продажбите, които ще повишат доверието в системата. Наредбата е по-известна като наредба за касовите апарати.

Ще предложа да задължим всеки търговец на дребно на горива, когато издава касов бон, да посочва на отделен ред акциза, ДДС, както и цената на горивото без акциз и ДДС. Със съответните законодателни изменения можем да отидем и по-напред и да се посочва и търговската надценка в касвата бележка”, обясни още министър Владислв Горанов.

По думите му така във всеки фискален бон ще се посочи колко отива за държавата и колко е за търговеца.

"По този начин хората ще могат леснода се ориентират, кога са натоварени с по-висока от реалната цена. Няма пречка, така е по отношение на енергоразпределителните дружества, ако си погледнете фактурата за електоренергия или фактурата от Топлофикация – има разбивка. Там е посочена цена за пренос, цена за производство, цена за зелена енергия…”, отбеляза още Горанов.

Атаката срещу правителството, че цената на петрола расте е разбираема, но няма как да кажем на тези хора "приберете се, цената ще падне”, коментира още той./ iNews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар