Вход | Регистрация

Горещо - жълт код за цялата страна!

Възможни са кратки валежи от дъжд на места

Горещо - жълт код за цялата страна!
thinkstockphotos.com

Слънчево ще бъде днес с временна облачност и краткотрайни валежи от дъжд на места около и след обяд, съобщават от НИМХ. Очакват се и гръмотевици. За цялата страна е обявен жълт код за горещо време.

Вятърът ще бъде слаб, в Източна България до умерен, от северозапад, който постепенно ще отслабва и ще се ориентира от юг. Ще остане горещо с максимални температури между 33° и 38°. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над планините също ще е предимно слънчево. Около обяд ще се развива купеста облачност и ще има краткотрайни превалявания, на места с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

Над Черноморието ще е слънчево с увеличение на облачността в следобедните часове. На отделни места, главно по северното крайбрежие, със слаби превалявания и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който през деня ще се ориентира от югоизток. Максимални температури 31°-34°, температура на морската вода 25°-27°. Вълнение на морето 1-2 бала.

Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар