Вход | Регистрация

Рекордна цена за 14 декара в с. Горна Студена плати свищовска фирма

Рекордна цена за 14 декара в с. Горна Студена плати свищовска фирма

Свищовският зърнопроизводител “Ентек” ООД изпревари фирмата на румънския милиардер Йон Николае “Интерагро” и купи искания от него парцел за зърнобаза в с. Горна Студена. На проведения вчера таен търг в Община Свищов “Ентек” спечели с оферта от 177 777 лв., докато Николае беше изпратил предложение в запечатан плик за 93 881 лв., пише "Янтра ДНЕС".

Парцелът, за който двете фирми наддаваха, е от 14 280 кв.м в регулацията на Горна Студена, съобщи Маргарита Вутова, председател на комисията по търга и директор на дирекция “Управление на общинската собственост, стопански дейности, обществени поръчки и приватизация” в Община Свищов. Началната тръжна цена за имота беше 86 400 лв.

Достигнатата цена е рекордна за селски имот (12,45 лв./кв.м) за цялата Великотърновска област, особено в условията на криза, коментира Маргарита Вутова. Тя заяви, че досега в Община Свищов не се е случвало достигната цена на търг да надвишава два пъти началната.

В съседство на тръжния имот в Горна Студена “Ентек” има бензиностанция и фирмата е с инвестиционни намерения да прави върху парцела зърнобаза, каквито бяха и намеренията на Йон Николае.

Тръжни книжа за парцела купиха три фирми и едно физическо лице, оферти подадоха само “Ентек” и “Интерагро”. До една седмица кметът Станислав Благов трябва да издаде заповед за спечелилия участник в търга. Плащането трябва да стане в едномесечен срок след заповедта.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар