Вход | Регистрация

Гръмотевични бури и интензивни валежи следобед

13 области са под жълт код за валежи и опасност от градушки

Гръмотевични бури и интензивни валежи следобед
Снимка: Thinkstock/Guliver

Променливо ще бъде времето и днес, съобщават от НИМХ. Слънчеви часове ще има преди обяд, а около и след обяд ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. На места са възможни градушки, а за 13 области е обявен жълт код заради валеж и бури. Сред тях са Ловеч, Габрово, В. Търново и Русе.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат от 21° до 26°. Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца.

Най-неустойчиво ще бъде времето в планините. Временни разкъсвания на облачността ще има в часовете преди обяд. Около и след обяд ще има краткотрайни, на места интензивни превалявания и гръмотевици. Високите била често ще са в облачния слой. Вятърът ще е от югозапад, предимно умерен, но по време на буря, рязко ще променя силата и посоката си. Температурите слабо ще се понижат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 9°.

И над Черноморието ще има значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен, от югозапад, след обяд по южното крайбрежие от югоизток. Максимални температури - между 20° и 23°. Температурата на морската вода е от 19° до 21°. Вълнението ще е около 2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >> 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар