Вход | Регистрация

"Урок по толерантност" в Гулянци

Заключителен концерт на учениците от Гулянци и Гиген се проведе в салона на читалище "П. Р. Славейков 1923”.

Те са участници в проект "Урок по толерантност”. Децата от клубовете по интереси, създадени през миналата година към двете училища, превърнаха мероприятието в един истински празник на добротата и приятелството, изкуствата и таланта. На сцената малките артисти представиха тематични драматизации, пяха песни от фолклора на различните етноси, свириха и танцуваха.

Във фоайето на читалището в Гулянци бе подредена изложба с ръчно изработени от учениците сувенири, колажи, картини.

Проектът "Урок по толерантност” бе реализиран в периода от края на октомври 2012 до края на април 2013 година. Водеща организация е Сдружение с нестопанска цел "Спортен клуб АРЕНА” - София, а партньори СОУ "Хр. Смирненски” - Гулянци и СОУ "Асен Златаров” - с. Гиген. Проекта на стойност 180 000 лв. е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

Основната цел е интеграция на децата от небългарски етноси, чрез създаването и обхващането им в различни клубове – толерантност; допълнително изучаване на български език; традиции и обичаи; музика; изкуство и занаяти.

Директорите на двете гимназии Митко Нитов и Николина Маркова увериха, че от следващата учебна година клубовете, към които има най-голям интерес от страна на децата ще продължат да функционират под формата на СИП.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Гулянци
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар