Вход | Регистрация

Комедия поставиха самодейци в града

Комедия поставиха самодейци в града
Община Луковит

При пълен салон и голям успех премина театралната постановка на самодейния театрален колектив при читалище "П.Р.Славейков 23” в Гулянци.

Комедията "Димо Перушинков ще се жени” на Стефан Топов предизвика много смях и настроение сред публиката със своите колоритни персонажи от началото на миналия век. Вечното противоборство на любовта и брака по сметка, застъпени с характерните за битието на българина по онова време порядки, създадоха  безброй нелепи ситуации на сцената.

Главния герой – застаряващ ерген, със солидна банкова сметка, голяма къща и малка душа, се подготвя най-сетне да се задоми с помощта на задължителната сватовница. Поредица от грешки и недоразумения  обаче водят до конфликти между Димо, избраницата му Евгения и нейното семейство. В крайна сметка, когато всичко се нарежда се оказва, че кандидат-жениха е безследно изчезнал, непонесъл мисълта да встъпи в брак, както гласи мъдростта на народа "От суха върба свирка и от стар ерген венчило не става.”

Публиката посрещна на крака и дълго аплодира актьорите след падането на завесата. 

Самодейният театър в Гулянци е с дългогодишни традиции. От създаването на читалището насам театралната постановка е задължителна част от културния календар на града. От тридесет години режисьор на постановките е Венелин Геров. На сцената са поставяни предимно комедии, сред които "Криворазбраната цивилизация”, "Големанов”, "Бюро за женитби”, "Щуро племе”, "Вражалец”, "Женско царство” "Луди – млади”, "Балкански аристократи” и други. Актьорите са хора от различни възрасти и с различни професии, но обединени от любовта си към изкуството, ентусиазма и желанието да даряват на публиката незабравими мигове.



Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме





Източник: Община Гулянци
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар