Вход | Регистрация

ДАНС се отчете за акцията си в Пазарджишко

ДАНС се отчете за акцията си в Пазарджишко
inews.bg/Марио Евстатиев

Няма данни българи да са част от "Ислямска държава". В това са категорични от ДАНС.

"В момента конкретна заплаха за държавата няма, но като цяло обстановката се напряга с всеки изминал момент и трябва да  реагираме като държава - институционално, законодателно. ДАНС сама по себе си не може да се противопостави на тази заплаха, както и останалите специални служби. Ако акцията не бе изтеглена с десет дни заради изтичане на информация, може би е щеше да има по-голям ефект от нея, повече доказателства", заяви председателят на ДАНС Владимир Писанчев, цитиран от БТА.

Той проведе закрито заседание с депутатите днес. Поводът беше проведената в Пазарджик, Пловдив, Смолян и Асеновград специализирана операция на ДАНС, МВР и прокуратурата срещу проповядването на война и антидемократична идеология. 

Според Писанчев, по случая не се налага да бъде свикан КСНС при президента.

При акцията на ДАНС на седем души бяха повдигнати обвинения за проповядване на антидемократичната идеология на "Ислямска държава". Според прокуратурата те са представлявали група с лидер Ахмед Муса, която е действала от юни до ноември тази година в Пазарджик. Всичките са българи от ромски произход.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар