Вход | Регистрация

Двама пияни водачи са установени вчера

21 акта, 40 фиша и 30 клипа за скорост отчита за денонощие МВР-В.Търново

Двама пияни водачи са установени вчера
Снимка: Булфото

Двама пияни водачи, единият от които без шофьорска книжка, установиха служители на РУ – Г. Оряховица и Стражица, съобщават от МВР-В.Търново. 

В 20.30 ч. снощи в Г.Оряховица е спрян за проверка лек автомобил  «Форд Пума», управляван от 40-годишния С. А. След тест с дрегер става ясно, че водачът е с 2,23 промила алкохол. С. А. е дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Почти по същото време в центъра на с. Царски извор полицейски служители проверяват «Фолксваген Каравел», управляван от неправоспособния Е. К. (31 г.) от същото село. Водачът е тестван за употреба на алкохол, при което апаратът е отчел 1,54 промила. Той е отказал кръвна проба. По двата случая са образувани бързи производства.

Общо 249 граждани са проверени през изминалото денонощие от полицейските патрули в област В. Търново. 76 от тях - за употреба на алкохол.

Проверени са също 115 автомобила, от които 25 товарни и автобуси. Съставени са 21 акта, 40 глоби по фиш и са заснети 40 клипа с мобилни системи за контрол на скоростта. В областта са репатрирани и 10 автомобила.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар