Вход | Регистрация

9035 жители на Ловешка област получават интервенционни запаси

Раздаването ще стане на два транша

9035 жители на Ловешка област получават интервенционни запаси
БЧК - Ловеч

9035 жители на Ловешка област имат право на помощи от интервенционните запаси на ЕС, съобщават от Областния съвет на БЧК.

Раздаването ще се осъществи на два транша. В първия транш подпомаганите ще получат по 5 кг захар,1 кг зрял боб, 4 кг брашно, 0,9 кг. вафли, 2 кг леща, 3 кг ориз, 5 л олио, 0,75 кг картофено пюре, 1,5 мед и 2 кг конфитюр.

За Община Ловеч, Троян, Априлци и Летница раздаването на помощите започва на 7 октомври и ще продължи до 30 октомври, като пунка за Ловеч ще бъде в офиса на БЧК на ул. "Отец Паисий” №9.

В периода 7-ми - 11-ти октомври ще бъдат заредени и останалите общини - Тетевен, Ябланица, Луковит и Угърчин с хранителни продукти за предоставяне на бенефициентите.

1062817

Това са хора, получили целеви помощи за отопление за последния отоплителен сезон; лица, на които е отказано отпускане на целеви помощи за отопление за последния отоплителен сезон, но чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност за съответната година; майки /осиновителки/, получаващи месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година; правоимащите лица, получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания; семейства, получили през предходната календарна година еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година.

Право на помощи с храни имат и лица, полагащи грижа за хора с увреждания, участвали предходната календарна година в дейност "Личен асистент”; лица, подпомогнати през предходната календарна година с еднократна помощ, съгласно чл.16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, както и ветерани от войните по смисъла на закона за ветераните от войните, чийто доход не надвишава базовия минимален доход.

Последвайте << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар