Вход | Регистрация

Депутати и тест за интелигентност!?

Това искат и са предложили на партиите и коалициите от МЕНСА - България

Депутати и тест за интелигентност!?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Колко са интелигентни бъдещите ни депутати? Това може би искат да разберат всички у нас и да са наясно дали мястото им е в Народното събрание! Пък е и хубаво човек да знае що за хора са си избрали да ги представляват!

Това искат и са предложили преди една седмица на партиите и коалициите от МЕНСА  - България.

"Това е вътрешен тест, не публичен, а целта е да преценят кой за каква сфера е подходящ и съответно да преподредят листите си. Засега обаче все още никой не се е свързал с нас”, обяснява председателят на организацията у нас Христо Радков.

Тестът се състои от 45 въпроса, на които трябва да се отговори за 30 минути. Човек със средна интелигентност може да го реши за един час без проблем. За половин час обаче е по-трудно. 

Смята се, че в световен мащаб IQ тестът може да бъде издържан от 2% от населението. В България в клуба членуват около 2000 души, но издържалите теста са повече. Най-голям процент от тях са от IT сектора.

МЕНСА е най-старата и най-масовата международна организация на хора с висок коефициент на интелигентност. Създадена е през 1946 година в Англия от Роланд Берил, адвокат, и д-р Ланселот Уеър, учен и юрист. Те имали идея за общност, единственото условие за членство в която да бъде високият коефициент на интелигентност (IQ). Първоначалните цели били, и продължават да бъдат и днес, да се създаде общност, която е неполитическа и не се отличава с расова или религиозна принадлежност.

Членове могат да станат хора от всички сфери на живота, чийто IQ ги поставя в горните 2% от населението, желаят да се наслаждават на добра компания и да участват в различни социални и културни дейности. Понастоящем Менса обединява над 100000 членове в над 100 държави.

Споделете вашата новина с нас, пишете ни във Фейсбук: << Sever.bg във Facebook >>



Нова ТВ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар