Вход | Регистрация

Динамично време, с жълт код за Плевен

Динамично време, с жълт код за Плевен
Снимка: Север.бг

Днес времето ще бъде доста динамично.

Облачността над страната ще бъде променлива. Преваляванията ще са на отделни места, главно в планинските и северните райони. Вятърът ще е все още предимно слаб, от запад.  По-късно през деня и вечерта, с усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух.

През нощта срещу вторник в северозападната половина от страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. Максималните температури днес ще са между 24° и 29°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Жълт код за силен вятър е обявен в 4 области в страната - Видин, Монтана, Враца и Плевен. В тях през нощта срещу вторник ще се усили северозападният вятър. Скоростта му ще достигне 15-20 m/s, пулсации до 25 m/s.

Над Черноморието днес ще има променлива облачност, по-често значителна над северното крайбрежие. Вероятността за валежи през деня е малка. Вятърът ще е от юг-югоизток, но през нощта срещу вторник бързо ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури – между 24° и 27°.

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността ще бъде по-често значителна. На места ще превали краткотрайно. По-интензивни ще са преваляванията привечер и през нощта срещу вторник, когато и температурите ще се понижават. Максималните температури ще са все още високи: на 1200 метра – около 20°, на 2000 метра: 14°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за септември, ще продължи да се понижава, а вечерта ще започне да се повишава.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар