Вход | Регистрация

До 10 ноември правителство!?

Да имаме правителство около 10 ноември. На това се надява служебният премиер проф. Георги Близнашки.

"Тази историческа дата, свързана с демократичните промени в България, даняваме се да имаме ново правителство и всички работим в тази посока", каза той на срещата си президента на Република Австрия д-р Хайнц Фишер, който е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава.

Министър-председателят коментира, че 25 години след началото на Прехода страната ни има нужда да се върне към базисните демократични ценности.

"В момента ситуацията у нас е относително спокойна, но политическите фактори имат нужда от подкрепа, за да бъде възвърнато доверието на хората, повече от 50 на сто от които не упражниха правото си на глас на парламентарните избори на 5 октомври", посочи проф. Близнашки.

Общото ни послание към политиците след изборите е призив за повече смирение и воля за продължаване на неотложните реформи, заяви премиерът в обобщение на политическата ситуация, като допълни, че служебното правителство е подготвило редица законодателни инициативи, които трябва да дадат силен старт на следващото редовно правителство на страната. Актуализацията на бюджета за тази година, подготвена от служебния кабинет, трябва да бъде първа задача, припомни проф. Близнашки.

Премиерът и австрийският президент обмениха мнения по двустранното сътрудничество между България и Австрия и го определиха като отлично на всички равнища. Австрия е неизменно сред водещите търговско-икономически партньори на България. Средногодишният двустранен стокообмен през последните години надхвърля 1 млрд. евро, а от 1996 година насам австрийските инвестиции у нас доближават 6 млрд. евро.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар