Вход | Регистрация

Докъде стигна казусът КТБ? - обновена

Стана ясно, че фирми и юридически лица ще съдят държавата, прокуратурата, следствието, МВР и БНБ за действия и бездействия по случая с банката

Докъде стигна казусът КТБ? - обновена
Снимка: Булфото
Още по темата
Повече за:
Днес се гледа делото срещу трима от четиримата обвиняеми по делото, свързано с КТБ.
 
На 14 юли Софийски градски съд остави касиерката Маргарита Петрова и зам.-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова с най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", а Мария Димова бе поставена под домашен арест заради здравословното и състояние, припомня БГНЕС.
Заседанието на Софийския апелативен съд бе насрочено за 10:00 часа, днес, но поради предоставянето на нови документи в размер от 6 тома от прокуратурата, то бе отложено с около 2 часа.
Апелативният съд в София потвърди постоянния арест за главния касиер на банката Маргарита Петрова и заместничката на главния счетоводител Боряна Кючукова.  

Съдът остави под домашен арест Мария Димова, която е главен счетоводител на банката. Председателят на управителния съвет на КТБ Орлин Русев е с парична гаранция от 10 хил. лв. Според обвинението Русев и Маргарита Петрова са присвоили 206 млн. лв., като това е станало с помощта на двете счетоводителки.

"Не се притеснявам и не смятам, че жена ми е откраднала нещо. Нека да разследват, всичко е отворено", заяви съпругът на една от подсъдимите Ивайло Кючуков. На въпрос дали е възможно съпругата му да е подписвала нещо, заради което в момента да е изправена на съд той отговори, че не вярва това да е възможно, тъй като Борислава е счетоводител с много години опит и добре познава своята работа.

В същото време стана ясно, че фирми и юридически лица ще съдят държавата, прокуратурата, следствието, МВР и БНБ за действия и бездействия по случая с Корпоративна търговска банка. Причината - вече втори месец не могат да ползват парите си, депозирани в банката, която бе поставена под специален надзор.

В писмо, подписано от Инициативен комитет, се казва, че ще бъдат заведени два съдебни иска, съобщи БНР. В него се посочва, че няколко структуроопределящи предприятия от военната промишленост, както и от служители в тези предприятия от Русе, Пловдив, Плевен, Сопот, Лясковец, Варна понасят щети заради "организираната атака срещу КТБ”.

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар