Вход | Регистрация

Стефан Колев от Зая за втори път с буре от "Ракия - магия"

Стефан Колев от Зая за втори път с буре от "Ракия - магия"
Снимка: Север.бг

За шеста поредна година в Ганчовец се проведе фестивалът "Ракия – магия". Тазгодишното издание на фестивала, където ракията върви само с блус и рок музика, се проведе от 6 до 8 септември, а организатори бяха режисьорът Кирил Станков, НЧ "Денчо Славов – 1900", Кметството в село Ганчовец и Община Дряново.

Победител в конкурса за най- добра ракия (произведена от кайсии) стана Стефан Колев от Зая, който получи 50-литровото дъбово буре за втори път. Първата му победа в "Ракия – Магия” е от 2008 г., т.е. по време на първото издание на феста. Втората награда (пластмасов бидон) грабна Илиян Ненов също от Зая. Третата награда - порцеланов сервиз с логото на фестивала, бе връчена на Любомир Йорданов от Ганчовец.

От година на година фестивалът набира все повече почитатели, както от България, така и от съседните ни Сърбия и Румъния, та чак и сред поданиците на Великобритания.

Тази година гост – изпълнители на фестивала бяха: Васко Кръпката (специален гост, който е посветил песен на събитието - "Домашна ракия блус") и Подуене Блус Бенд, iBand, Блус Общество, Мискините, Пожар, Краси Йорданов и други.

Организаторите бяха подготвили изключително разнообразна програма и освен рок – концертите, гостите се наситиха на разходки, прожекции на български игрални филми, състезания и много изненади.

В конкурса участваха точно 60 ракии и съгласно регламента всички класирани от четвърто до десето място бяха поощрени с грамота за участие и тениска. Кирил Юсколов от Дупница грабна наградата за участник пропътувал най-много километри. Кулинарния конкурс пък спечели Пламена Фотева от София със специално аранжирана в стил "Ракия - Магия" торта. "За женитба, за развод, пий ракия, не компот!" пък е хайкуто с автор Руслан Романов от Шумен, т.е. победителят в конкурса за най-добро хайку за ракията.

Наградният фонд в тазгодишния фестивал бе осигурен от кмета на община Дряново д-р Иван Николов и кметския наместник на Ганчовец Тодор Маринов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар