Вход | Регистрация

Дъжд и гръмотевици за Южна и Източна България

До обяд ще бъде слънчево

Дъжд и гръмотевици за Южна и Източна България
Снимка: Thinkstock/Guliver

Предимно слънчево ще бъде днес до обяд, съобщават от НИМХ. Краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра се очакват около и след обяд в Южна и Източна България, възможни са градушки.

В западните райони на Дунавската равнина следобед ще се усили запад-северозападният вятър, а през нощта срещу четвъртък и в останалата част от страната. Максимални температури, в повечето места, между 20° и 25°, в София около 20°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

На много места в планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури - между 20° и 23°. Температурата на морската вода е от 20° до 21°. Вълнението ще е 1-2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар