Вход | Регистрация

Велосипедни състезания и шествие в Деня без автомобили

Велосипедни състезания и шествие в Деня без автомобили
Снимка: Булфото

Русе също се включва в Европейската седмица на мобилността и на 22 септември, който е обявен за Европейски ден без автомобили, в града ще се проведат различни събития по този повод.

Демонстрация за майсторско управление на велосипеди ще се състои от 13:00 часа на ул. "Петко Д. Петков”. В нея ще се включат 4 ученически отбора.

От 17,30 ч. ще тръгне велосипедно шествие, организирано от Сдружение "Вело-Русе", в което може да се включи всеки желаещ. То ще премине по следния маршрут: ул. "Петко Д. Петков”, ул. "Александровска”, Младежки парк, ул. "Яребична”, ул. "Тулча”, ул. "Никола Петков”, бул. "Липник”, бул. "Скобелев”, ул. "Борисова”, пл. "Свобода”.

От днес, 20 септември, до 22 септември на ул. "Петко Д. Петков” ще се намира мобилна автоматична станция на Регионална лаборатория – Русе, която ще измерва качеството на атмосферния въздух.

Община Русе отправя апел към населението на гр. Русе да се включи в отбелязването на Европейския ден без автомобили като избере алтернативни начини за придвижване през този ден – велосипед, ролери, пеша или др.

__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар