Вход | Регистрация

Въглероден доктор ще лекува на Узана Фест

Въглероден доктор ще лекува на Узана Фест
Снимка: Север.бг

Ако искате да се откажете от вредните си въглеродни зависимости, то със сигурност ще трябва да посетите местността "Узана" от 13 до 15 юли, когато ще се проведе ежегодния зелен фестивал "Узана Поляна Фест". Само там ще имате възможност да се срещнете с истински въглероден доктор, който да ви обясни как да пестите вредни емисии, като например изгасяте нощем лампата и компютъра.

Всички посетители на фестивала ще видят на живо алтернативи на неустойчивия ни начин на живот -  като се започне от справяне със замърсени почви чрез земеделие, през екологично образование чрез садене и грижа  за био-градини и алтернативи в транспорта и туризма. 

Голяма част от проектите са финансирани по Програмата за Малки проекти на Глобалния екологичен фонд и в рамките на Фестивала  ще представят по уникален начин иновациите, които те предлагат на обществото ни.

Десетки "еко-практици" ще обогатяват и предизвикат посетителите да разширяват знанията си в сферата на устойчивото развитие и екологичната интелигентност.

Ще може да дегустирате био-мед и видите как се разпечатва пчелин, да участвате във викторина за биоразнообразието по Долнодунавския басейн, да гледате демонстрация на слънчева фурна или да участвате в зоологическата игра "Горски следоразбирач".

Узана Поляна Фест ще бъде открит от Министъра на околната среда и водите и Министъра по управление на европейските фондове.

Повече за програмата участниците и условията можете да прочетете на сайта: www.uzanafest.com и блога на фестивала: http://uzanafest.wordpress.com

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар