Вход | Регистрация

Деца от Елена се учат на милосърдие и уважение в скаутски клуб

Еленският скаутски клуб „Острец“ стана на една година

Деца от Елена се учат на милосърдие и уважение в скаутски клуб

Еленският скаутски клуб "Острец" стана на една година. Макар и едва "проходили", младите скаути развиват дейност, с която вече сериозно се вписват в българската организация на най-голямото световно младежко движение. Освен на организираност и трудолюбие, децата от клуба се учат на милосърдие и да уважават по-възрастните и страдащи хора.

Навръх рождения си ден малките скаути решиха да дарят радост на болнолежащите в хосписа в Елена. Сами изработиха красиви мартенички и заедно със своята учителка Даниела Кънчева, председател на клуба, влязоха във всяка болнична стая. С блага дума стоплиха сърцата на хората, дори им бяха приготвили и почерпка.

После си организираха и своето тържество, на което имаше красива сладка изненада – специална торта с логото на клуба, приготвена от майсторката Елена Илиева. Интересен снимков поздрав за рождения ден – вплели в сърца своите  длани изпратиха техните приятели от трети клас на основното училище в с. Майско. Децата получиха много подаръци и подкрепа от организации, спомоществователи и приятели на клуб "Острец".

Специален подарък на младите скаути поднесе кметът инж. Дилян Млъзев – ваучер за 300 км преход, а също и поздравителен адрес с пожелание да бъдат честни и верни, чисти в мислите, думите и делата си, да посрещат трудностите с усмивка – така, както повелява скаутският закон.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар