Вход | Регистрация

Коритото на р.Белица е почистено от наноси

Екип на Пожарната служба разчисти коритото под моста между Килифарево и Плаково

Коритото на р.Белица е почистено от наноси
Снимка: Булфото

Почистено от наноси и клони е коритото на река Белица под моста, намиращ се между град Килифарево и село Плаково. Няколко часа екип на РД ПБЗН - Велико Търново са разчиствали с помощта на въжета и специализирана техника, съобщават от Областната администрация.

След установяване на състоянието на коритото, по което се бяха натрупали наноси, създаващи опасност при евентуално пълноводие, акцията беше организирана по препоръка на областния управител проф.д.ик.н. Пенчо Пенчев. Ръководител на дейностите беше директора на РД ПБЗН  - Велико Търново комисар Красимир Кръстев.

Междувременно вчера министърът на околната среда и водите Ивелина Василева обяви, че започват проверки в цялата страна за нерегламентирани сметища по поречията на реките. Заповед за това вече подписана миналата седмица.

Регионалните инспекции по околната среда и води (РИОСВ) ще изпратят указания до кметовете на населени места за предприемане на необходимите действия преди пролетното снеготопене в срок до 19 февруари. Проверки на свършеното според заповедта ще се извършват през втората половина на март и април.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар