Вход | Регистрация

Оранжев код за опасно високи температури

Оранжев код за опасно високи температури

Предупреждение за опасно високи температури е в сила за цялата страна, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Оранжев код за опасно високи температури е в сила за 6 области на страната. Той е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе. 

При оранжевия код синоптиците съветват хората да бъдат подготвени, тъй като високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите. 

Жълт код е обявен за останалите 22 области – София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Търговище, Шумен, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище.

При обявен жълт код хората да бъдат внимателни, тъй като се очакват много високи температури, съветват от НИМХ. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.
 
В следобедните часове днес ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 35° и 40°. 

 
източник: dariknews.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар