Вход | Регистрация

Експертно сближаване за АБВ и ГЕРБ

Експертно сближаване за АБВ и ГЕРБ
Снимка: Север.бг

14 от 18 са точките, по които АБВ и ГЕРБ имат единомислие, съобщиха от преговарящите страни на спечелилата изборите партия след днешните консултации. Лидерът на АБВ Георги Първанов лично присъства на срещата.

Разговорът е преминал задълбочено по основните приоритети на политиките, които и според двете страни са необходими за държавата, каза Цецка Цачева.

За широка коалиция са се обявили от АБВ, но ГЕРБ оставя тази тема отворена засега, съобщи Румяна Бъчварова. Едни и съща са партиите, с които не желаят да влизат в коалиция, а демографската политика е важен акцент и за двете политически сили, добави Бъчварова.

Въпреки припокриването на мненията по повечето теми дълбоки остават различията между ГЕРБ и АБВ за изграждането на нови ядрени мощности и отмяна на мораториума за строителството на Белене. По данъчната политика също няма съгласие, както и по отношение на пенсионните въпроси.

Възможни са консултации на експертно ниво, за да се прецени възможността за приближаване на позициите, завърши Бъчварова.

 << Sever.bg във Facebook >>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар