Вход | Регистрация

Жълт код - дъжд и градушки

Жълт код - дъжд и градушки
Снимка: Thinkstock/Guliver

Днес отново на много места в Западна и Централна България, а по-късно през деня и през нощта срещу четвъртък и в Източна ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има и градушки. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 24-25° в западните райони до 31-32° в Източна България, информират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Жълт код е обявен в цялата страна заради гръмотевични бури и интензивни валежи. Във всички области на страната ще има краткотрайни интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня и през нощта срещу четвъртък на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е от изток, след обяд до умерен. Максимални температури 26°-29°, а температурата на морската вода е 24°на север и 26° на юг. Вълнението на морето сутринта ще е 1 бал, но през деня ще се усили до 3 бала.

Над планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще е от югоизток - до умерен. Максимална температура на 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар