Вход | Регистрация

Бургас 19°C

Жълт код за валежи от дъжд в цялата страна

На места преваляванията са от сняг

Жълт код за валежи от дъжд в цялата страна
Снимка: sxc.hu

Жълт код е обявен за цялата страна заради интензивни валежи, които започнаха още снощи. Средиземноморският циклон и днес ще носи дъжд, а на места има валежи от сняг - в областите Видин, Враца и Монтана, съобщават от НИМХ.

Валежите постепенно ще спират от югозапад, най-късно - в Североизточна България. Временни разкъсвания на облачността ще има през деня над южните райони, но привечер са възможни нови превалявания.

Вятърът ще бъде умерен, в Източна България и временно силен, от изток. Той постепенно ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще варират в широки граници: от 3°-4° в северозападните, до 16°-17° в югоизточните райони. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и ще продължи да се понижава.

Облачно е в планините, по билата мъгливо. Преваляванията постепенно ще спират с посока от юг на север. Валежи от сняг има на височина над 2000 метра, в Западна Стара планина и в ниските планински райони. Вятърът ще е предимно от запад-югозапад – умерен, по върховете и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 4°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието също ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, като по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Вятърът преди обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха – от 13° до 16°, тази на морската вода е 13-14°, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар