Вход | Регистрация

Започва Тюленово арт фест 2017

Започва Тюленово арт фест 2017

Започва Тюленово арт фест 2017. Край живописното морско село в община Шабла за пореден път ще се съберат артисти, които ще направят рецитали, концерти, работилници, изложби.
 
Откриването е от 19.00 ч., като след церемонията ще има авторски рецитал на Невен Кидеров. През днешния ден ще се подготвя заснемането на филм за Тюленово и фестивала; ще има работилница за рисунки върху вода и базар за произведения на приложното изкуство. В 18.30 ч. ще започне среща с поетите Стефан Жечев, Христо Димов и Васил Куртев. Паскал Паскалев – комик, ще изнесе представление от 19.30 ч.
 
На 25 август в 19.00 ч. на фестивала ще гостува с каба гайда Борислав Хаджиев с песни от Родопа, с участието и на Марин и Никола Бобеви. В 20.00 ч. предстои рецитал на Иво Георгиев. През деня ще има работилница за рисуване върху дърво и детски занимания, представяне на живопис и карикатури. В 10.30 ч. на брега на морето Мартин Желязков ще изнесе беседа за селото. В 16.00 ч. ще има среща с авторите Оля Стоянова и Живко Джуков.
 
В събота вечер в Тюленово в 17.00 ч. ще гостуват писатели и поети от добричкото Сдружение на писателите. Сутринта ще има беседа за Шабленския фар и разходка с лодка за риболов, а в 12.30 ч. – водолазни уроци за начинаещи. Следобедът ще се състои и конкурс за рибена чорба. Вечерта ще бъде с рецитал на Краси Първанов и Буна Померанца.
 
В неделя ще бъде прожектиран документалният филм "Тюленово – бряг под небето" на Мариан Желев, който е и организатор на фестивала – в 11.00 ч. в читалището. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар