Вход | Регистрация

Започва проект за осветление от жп гарата до Южен пътен възел

Разчистват тревите и храстите по пешеходната пътека, след като студентката Вероника Здравкова беше намерена убита в района

Започва проект за осветление от жп гарата до Южен пътен възел
Снимка: inews.bg

Започва проектиране на електрическа мрежа и поставяне на стълбове за осветление в държавния парцел по пътя от жп гара Велико Търново до Южен пътен възел, съобщават от Община В. Търново. Ще бъде осветен и моста в района.

Това решение беше взето след проведената работна среща между кмета Даниел Панов, областния управител Пенчо Пенчев и директора на ОД на МВР Илиян Личев.

На място е направен обход съвместно с представители на жп управление Горна Оряховица и Национална компания "Железопътна инфраструктура"/НКЖИ/. В следствие на това е изготвен план за спешно изграждане на кабелна мрежа за поставяне на осветителните тела.

До края на днешния ден ще започне почистването от треви и храсти на цялата пешеходна пътека, която свързва гарата с Южен пътен възел. Вече са осигурени необходимите кабели и осветителни тела чрез направено дарение.

В района ще има и засилено полицейско присъствие, която ще се обхожда от полицейски патрули.

Налагането на тези мерки е следствие от извършеното убийство на студентката Вероника Здравкова, чието тяло беше открито на 3 март. Близки на жертвата и граждани на града организираха подписка с конкретни предложения за обезопасяване на опасния участък. Срещите между институциите са по инициатива на великотърновския кмет Даниел Панов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар