Вход | Регистрация

2-годишно дете от Габрово със салмонела

2-годишно дете от Габрово със салмонела
МБАЛ "Д-р Тота Венкова"

Две годишно габровче е прието в инфекциозно отделение на местната болница със салмонела. Детето е посещавало детска ясла "Славейче", но се е заразило там.


От РЗИ Габрово са предприели всички мерки, за да предотвратят евентуално заболяване и на други деца в яслата. В момента групата на това дете е поставена под карантина, не се допускат новопостъпващи деца, а всички служители на яслата са изследвани.


"Най-вероятно заболяването е предадено чрез контакт с други хора и не е спазена добра лична хигиена. Но в никой случай заболяването не е предадено в самата детска ясла", категорична е д-р Татяна Велиславова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести".


"Към момента са готови почти всички проби, останаха четири, които са дошли малко по-късно и ще бъдат готови утре. За момента няма установени други заболели деца, нито положителни за салмонела. При това заболяване човек може да е само носител, но без да има клинична картина (тоест симптоми), но и такива не са открити", каза още д-р Велиславова пред Дарик.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар