Вход | Регистрация

Веселина Делчева е най-добрият лекар в Ловеч

Веселина Делчева е най-добрият лекар в Ловеч

Д-р Веселина Делчева е носителят на ежегодната награда на Община Ловеч - "Лекар на годината" 2014. Номинацията е на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз.

Барелефът "Св. Иван Рилски" се дава като признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община.

За престижната награда се състезаваха трима лекари – освен номинацията на Българския лекарски съюз д-р Делчева още д-р Цветан Чоков, номиниран от регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз, и д-р Стефан Чичев, номинация на община Ловеч, обобщила гражданския вот. Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и тази година не издигна своя кандидатура.

Резултатът от тайния вот на 7-членната комисия е пет гласа за д-р Делчева и два за д-р Чоков. Така за лекар на годината 2014 на Ловеч е избрана д-р Веселина Делчева. Д-р Цветан Чоков получава поощрителната награда.

Наградите се присъждат по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари. Тържественото им връчване ще се състои на 31 октомври, когато ще се проведе тържественото честване на Деня на будителите, на церемония в Ловчанското читалище.

Съорганизатори на инициативата са Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар