Вход | Регистрация

Коя дрога убива най-много?

Коя дрога убива най-много?
Снимка: Gizmodo

Не друсайте, хора! Дори да го правите, не предозирайте. А дори да предозирате, гледайте да не го правите с фармацевтични хапчета (тревата, LSD и гъбите са направо безопасни спрямо тях), защото те са причина #1 за смъртните случай в САЩ в продължение на години, предупреждават от Sportuvai.bg.

 

Изследване е събрало данни от Центровете за контрол на заболяванията в Щатите и са онагледили резултатите в графиката, която виждате по-горе.

 

Тази голяма зелена, преобладаваща част от графиката, линия показва смъртните случаи след предозиране с медикаменти. Най-горната част (сивата линия) показва всички останали, като например марихуана, LSD. опиум и гъби. Според графиката е по-трудно да предозирате с хероин и кокаин, отколкото с фармацевтични продукти. Три четвърти от смъртните случаи от хапчета се дължат на наркотични аналгитици (Викодин и Оксикодин).

 

80 000 са общо смъртните случаи през 2010 година, дължащи се на предозиране с алкохол и наркотици. И разбира се, по-голямата част от хората използват хапчетата за лекуване от болести, но най-голям процент от тези загинали се дължи именно на тях.

 

Ние сме силно против предозирането със всяко нещо, било то и много полезно. И прокламираме здравословен начин на живот. Ако и вие сте за тази кауза, ударете един лайк тук, за да ви представяме още много такива интересни материали.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар