Вход | Регистрация

Пенсионери от Белене се учат да оказват първа помощ

Днес е Световен ден на първата помощ

Пенсионери от Белене се учат да оказват първа помощ

Световният ден на първата помощ се отбелязва днес. Традиционно международната общественост изразява своята признателност към доброволците и гражданите, обучени да оказват първа помощ и спасили човешки живот при различни инциденти.

"Първата помощ и застаряващото население" е темата на тазгодишния Ден на първата помощ. Идеята е да се създаде позитивно мнение за хората над 65 години и да се покаже, че и те могат да бъдат действащи лица, оказващи подкрепа на другите, а не само ползващи такава.

Във връзка с това членовете на пенсионерския клуб "Надежда" в Белене се обучават да оказват първа медицинска помощ като част от проекта "Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права”.

Част от обучаващите се ще участват в Национално състезание по проекта, което ще се проведе в НУЛЦ на БЧК с. Лозен. Дотогава те тренират упорито и се упражняват три пъти седмично. В подготовката активно им помагат ръководителят на БМЧК – Белене – м.с. Лидия Арнаудова, както и доброволците от клуба.

1565758

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар