Вход | Регистрация

Чай през лятото - защо не!

Той е силен антиоксидант, който се бори с увреждането на клетките и понижава риска от инфекции

Чай през лятото - защо не!

Макар че е прието чай да се пие само през зимата, лятото също е подходящ сезон за прием на топлата лечебната течност. Особено като се знае, че той е силен антиоксидант, който се бори с  увреждането на клетките и понижава риска от инфекции.

А антиоксидантите са от жизнено важно значение в днешния забързан и замърсен свят. Много учени вярват, че редовното им приемане може да удължи живота с 20-30 г. и да го подобри качествено. Това се дължи на способността им да неутрализират свободните радикали.

Така че не подценявайте свойствата на чая! А и магическата сила на билките е всеизвестна векове наред. 

Освен това някои видове чай могат да ви бъдат от полза, като средство за загуба на тегло, пише Nutrition-Bg.Com. А през лятото, което е все още не е свършило е от полза.

Ето няколко приятни на вкус и полезни за здравето чайчета:

Зелен чай

Зеленият чай изгаря мазнините. Има силно прочистващо действие и се счита за противоотрова. Той се използва за премахване на страничните ефекти от лечение с антибиотици, при работа във вредна среда, при употреба на никотин и алкохол. Чаят има антивирусни, бактерицидни и противовъзпалителни свойства, поради което се счита за естествен природен антибиотик.

Чай от мента

1368505

Ако се чувствате като балон след хранене, чаят от мента че стане ваш пръв приятел.

Ментовото масло, което се съдържа в листата на билката  помага при подуване на корема, стомашно-чревни разстройства, спазми и раздразнени черва. 

Лекарите смятат, че основният лечебен компонент на този чай е ментола, съдържащ се в етеричните масла на растението.

Ментовият чай понижава кръвното налягане, стимулира сърдечния мускул, лекува стенокардия, хипертония и атеросклероза, намалява главоболието.

 

 

Чай от джинджифил

1368508

Ако приемате този чай заедно с храна, той може да ви помогне да се почувствате наистина сити.Това усещане със сигурност ще ви съпровожда в следващите няколко часа. Вкусът на джинджифила създава топлина в цялото тяло.

Учени от Колумбииския Университет направили опит с чай от джинджифи на 2 групи от случайни хора. Те дали на първата група да пият топла вода заедно със закуска от кифлички, а на втората чай от джинджифил. След 3 часа всички от 2рата група отказали да ядат каквото и да било, докато тези от първата група имали отново апетит за кифлички.

 

Чай от лайка

1368507

Всеизвестно е , че лайката действа успокояващо и отпускащо.

Ето защо е прието чаят от лайка да се пие вечер преди лягане за по-спокоен и дълбок сън.Лайката е богата на етерично масло. То има противовъзпалително действие. Използва се при заболявания на храносмилателния път (гастрит, колит, колики, газове в стомаха).

Лайката има благоприятен ефект при камъни в бъбреците и покочния мехур. Освен, че е с чудесен вкус - лайката е пълна със свежест.

А една приятна рецепта за антиоксидантно смути, може да видите ТУК.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар