Вход | Регистрация

Ще се издирват лица с девиантно поведение

Действията са с цел превенция срещу зачестилите самоубийства в последно време у нас

Ще се издирват лица с девиантно поведение
Снимка: Thinkstock/Guliver

Активно действаща страна във Велико Търново в мерките срещу самоубийствата в последно време у нас ще бъдат специалистите от Центърът за психично здраве, с директор д-р Георги Парчев. Те ще организират Дни и Седмици на отворените врати и ще консултират пациенти. Това съобщи д-р Красимира Петрова от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ Велико Търново.

"Представихме комплекс от мерки по повод зачестилите самоубийства. Разписани са и дейностите, за консултации от страна на психиатри и разпространяване на методически материали за работа с джипита и ученици на Световната здравна организация, преведени на български и адаптирани към нашата страна", поясни още тя.

Ще продължи да се разработва и Общинската програма за психично здраве, която ще бъде за 3-годишен период и ще заложат такива мерки.

От РЗИ съобщиха още, че ще се предприеме и активно издирване на лица с девиантно поведение, както и ученици. Ще се проведат и разговори с психолози от училище, как да се познаят първите признаци на агресия и на психично напрежение сред учащите.

Целта е да се преодолее стреса, негативните мисли и отчаянието.

Припомняме, че само за месец у нас се самозапалиха няколко българи. Първият бе 26-годишният Траян Маречков от Велико Търново. Той не успя да оцелее.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар