Вход | Регистрация

Зъбато слънце грее днес

16 области с код жълт за студено време и през деня

Зъбато слънце грее днес
Снимка: Булфото

Предимно слънчево ще бъде времето и през днешния ден, температурите обаче остават ниски, съобщават от НИМХ.

Мъгли и ниска облачност ще има по поречието на Дунав, а над южните райони от страната ще се увеличи облачността, но валежи не се очакват. Слаб южен вятър ще има около обяд в източните райони.

Дневните температури ще са в широки граници: от около минус 10° в районите с мъгли, в близост до Дунав, до 3-4° в югоизточните райони, в София около минус 3°. Най-ниската температура тази сутрин е измерена в Кнежа -21,5°.

Заради ниските температури от НИМХ са издали жълт код за 16 области: Кюстендил, Перник, София-град и София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, В.Търново, Русе, Разград, Търговищя, Шумен и Силистра. Тук минималните температури са между минус 15°и минус 10° и отрицателни максимални температури.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде предимно слънчево с увеличение на облачността над Родопите и Пирин, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър, който ще повиши температурите. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието също ще има слънце и слаб южен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар