Вход | Регистрация

И Севлиево е в бедствено положение

И Севлиево е в бедствено положение

Кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов обяви бедствено положение на територията на цялата община заради обилния снеговалеж днес. Приведен е в действие Общинският план за защита при бедствия. 

В Общинската администрация е свикана Общинският съвет за сигурност и Щабът за изпълнение на плана за защита при бедствия.

Към момента без тока са 30 населени места в общината. Непроходим е пътят към град Дряново и селата: Крушево, Младен, Буря, Идилево, Дамяново, Добромирка, Ловнидол, Търхово, Стоките, Валевци, Угорелец, Кръвеник, Селище, Тъбашка, Боаза, Столът и Млечево.

Екипи от Община Севлиево, Пожарна безопасност и защита на населението и Районно управление - Полиция продължават да разчистват пътищата от нападалите клони и дървета, както и да помагат на аварирали автомобили.

Във връзка с обявеното бедствено положение понеделник, 27 октомври, е обявен за неучебен ден за всички училища в общината. Освободени от занятия са всички детски заведения по селата.

Забранява се движението на неподготвени за движение при зимни условия МПС и паркирането на МПС в района на съдовете за смет. Община Севлиево препоръчва гражданите да ограничат движението с личните си МПС без спешна необходимост.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар