Вход | Регистрация

Иваново отпразнува Ивановден

Своя имен ден отбелязаха и 23 мъже и 16 жени

Иваново отпразнува Ивановден
Областна администрация - Русе

Русенското село Иваново празнува днес Ивановден.

Своя имен ден отбелязаха и 23 мъже и 16 жени.

Кметът Георги Миланов поздрави най-възрастният Иван, който живее в общината. Това е 74-годишният Иван Борисов е роден в с. Иваново и цял живот е работил като шофьор. Има четири деца, петима внуци и един правнук.

Двама от внуците му носят неговото име – казват се Иво и Ива.

Празника на Иваново уважиха екипът на областна администрация Русе, депутатите Добрин Данев и Светлана Ангелова, кметове на села в общината, както и кметът на Ценово Петър Петров. Десетки жители на селото се събраха, за да се включат във веселието и извиха дълго хоро.

По време на работна среща, проведена след тържеството, кметът на Иваново Георги Миланов представи пред областния управител Венцислав Калчев изпълнението на няколко проекта, реализирани на територията на общината.

Миланов изрази намерението си община Иваново да кандидатства пред бъдещия фонд "Растеж и региони” с проект, чрез който да се подобри туристическата инфраструктура в района на Ивановските скални църкви. Първоначалната идея е да се направи туристическо селище, където да има места за настаняване, пространства за пикник и възможност за местни производители да предлагат продукцията си.

В България пет села се казват Иваново, но само русенското е център на община.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар