Вход | Регистрация

Телефонни „въдици“ овътриха дядовци с 8000 лв.

Възрастни мъже от Русе и Свищов герои в Операция "Спаси роднина"

Телефонни „въдици“ овътриха дядовци с 8000 лв.
Снимка: Север.бг

С измама по телефона 88-годишен мъж от русенското село Пиргово е олекнал със сумата от 5000 лева. За поредната телефонна "въдица" съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в дунавския град.

Вчера телефонни измамници се обадили на възрастния мъж и му поискали 18000 лева за операция на дъщеря му. Дядото събрал сумата от 5000 лева и отишъл на уговореното място. Там в автомобил го чакали две непознати лица, които му казали, че трябва да го откарат в град Русе, тъй като за предаването на парите трябвало да бъде уведомена здравната каса.

По пътя лицата отбили в посока кв. "Долапите”, казали на пострадалия, че трябва да им предаде парите и го накарали да слезе от колата. След като се прибрал в село Пиргово, мъжът се свързал с дъщеря си и разбрал, че бил измамен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от Наказателния кодекс.

Агенция "Фокус" съобщава за друг случай в страната, при които измаменият олекнал с почти 3000 лв. Вчера, около 12.00 часа, по схемата "пострадал близък” е бил измамен мъж на 77 години от Сливен. Той е предал сумата от 2850 лева.

По двата случая са започнати досъдебни производства.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар