Вход | Регистрация

Известна японска цигуларка свири с Русенската филхармония

Те ще изнесат празничен концерт в навечерието на 24 май

Известна японска цигуларка свири с Русенската филхармония
Русенска опера

С концерт ше зарадва своята публика Русенската филхармония в навечерието на Деня на славянската писменост и култура. Той ще се състои на 23 май от 19.00 часа в зала "Филхармония" на русенската опера под диригентството на Стефан Камиларов.

Богата програма от атрактивни музикални номера, полки, увертюри, арии и дуети от опери и оперети е подбрал именитият български цигулар, диригент и преподавател във Виенския университет за музика и сценични изкуства. В концерта участват солистите на Държавна опера-Русе Даниела Караиванова, Диана Василева, Петя Цонева, Венцеслав Анастасов.

В залата ще прозвучат "Унгарски танц №1” от Брамс, увертюрите от оперетата "Царицата на чардаша” от Калман и операта "Кармен” на Бизе, ария на Фигаро от операта "Сватбата на Фигаро” на Моцарт, дует на Дон Жуан и Церлина от операта "Дон Жуан” на Моцарт, арии на Княз Орловски и на Адела от оперетата "Прилепът” на Щраус, валсът "Пролетни гласове” и полките "Тrich-Trach” и "Еljen a Magyar” от Щраус, "Хоро стакато” от Динику-Владигеров, "Хабанера” от операта "Кармен” на Бизе и разбира се – на финала "На хубавия син Дунав”.

Специален гост ще бъде японската цигуларка Юрика Шима – носителка на многобройни награди от престижни международни конкурси. Юрика Шима учи във Виенския университет за музика и сценични изкуства, концертирала е в Италия, Япония, Австрия, Словения, Полша, Швейцария. Тя ще изпълни пред русенската публика Интродукция и Рондо капричозо от Сен-Санс заедно с Русенска филхармония.

1508529

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар