Вход | Регистрация

КЗП следи зорко за продажба на цигари на непълнолетни

Започват масови проверки на търговци край училищата и на продажбата на ученически пособия

КЗП следи зорко за продажба на цигари на непълнолетни
Снимка: Thinkstock/Guliver

Масови проверки на търговци в района на училищатата започва на 15-ти септември Комисията за защита на потребителите (КЗП). Те целят да установят спазват ли забраната за продажба на тютюневи изделия на лица под 18 години, съобщи председателят на контролния орган Димитър Маргаритов, цитиран от БНР.

Комисията вече започна инспекции в търговската мрежа в страната на безопасност и лоялна търговия на ученическите пособия и стоки за деца, включително обувки и дрехи. Маргаритов обясни, че контролът върху качеството на пособията и търговията с тях се затяга, тъй като с наближаването на новата учебна година расте търсенето и предлагането на учебници, помагала и различни пособия, което увеличава риска от измами от страна на нелоялни търговци.

"Това, което ние ще проверяваме, е свързано с наличието на пълната информация, с евентуалните възможни нелоялни търговски практики по отношение на намаления и промоции, които обикновено търговците се изкушават да правят, когато има такава кампания.”, поясни той.

Комисията ще насочи усилията си и в направление "Безопасност” по отношение на облеклата и обувките за по-малките ученици, допълни още той.

Екипите на контролния орган ще бъдат в "непрекъсната готовност и динамика да покрият всички задачи", които ръководството на институцията оповести като приоритетни за есенния сезон, посочи шефът на КЗП.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар