Вход | Регистрация

Как се харчат милиони за 220 години?

Как се харчат милиони за 220 години?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да си богат е удоволствие! Да си богат е лукс! Да си богат е престиж!

Но, да си богат не е лесно! Все те мислят теб и парите ти!

Така правят и за най-богатия човек в света. Мислят го, как и колко дълго би харчил парите си.

Изчисленията показват, че  Карлос Слим Елу от Мексико, който заедно със семейството си притежава 80 милиарда долара, ще има нужда от 220 години, ако харчи по 1 милион долара на ден. Е, няма да му е трудно въобще, защото Слим печели по 11,6 милиона долара на ден само от лихвите върху депозитите си.

Осигурил е бъдещето и добрият живот на поне три поколения напред! 

На второ място по богатство в света е Бил Гейтс със 79 милиарда, а на трето Амансио Ортега от Испания, който има 63 милиарда. Гейтс получава лихви от 11,5 милиона, а Ортега – 9,1 милиона долара. За да похарчи цялото си богатство на втория по богатство ще са му необходими 218 години, а на третия  – 172.

Независимо от финансовата криза, която отмина, но у нас "дреме", броят на милиардерите по света се е увеличил повече от два пъти, показва проучване на международната конфедерация от 17 организации "Оксфам" (Oxfam).

Според резултатите броят на милиардерите по света до март тази година е общо 1645 души, пише в. "Гардиън". През март 2009 г. те са били само 793. 85 души от най-богатите хора на света притежават същото количество пари, като по-бедната половина от населението на света. Използваните данни са от годишната класация на списание "Форбс" от март миналата година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар